מדעי החברה
במגמת מדעי החברה ניתן לשלב לימודים בשני תחומי דעת מתוך שלוש אפשרויות: פסיכולוגיה, סוציולוגיה וכלכלה.
תחומי הדעת שקולים ל 2 יח"ל כל אחד,וכוללים כתיבת עבודת חקר ברמה של 1 יח"ל נוספת.
פסיכולוגיה
תוכנית הלימודים בפסיכולוגיה המספקת חשיפה ראשונית להיכרות עם תחום דעת זה. תופעות בחיי היום יום כגון: לחץ והתמודדות עמו, עמדות, דעות קדומות ודרכים שונות להשפעה חברתית כמו גם שלבים בהתפתחות האדם,
מבנה האישיות ועוד סוגיות נבחנות בדרכי לימוד חדשניות וחווייתיות תוך מתן דגש לפיתוח רגישות חברתית וקבלת השונה בד בבד עם פיתוח חשיבה ביקורתית ומדעית.
סוציולוגיה
תוכנית הלימודים בסוציולוגיה עוסקת בקשר שבין האדם והחברה הסובבת אותו.
החקר הסוציולוגי מסייע בהבנת בעיות ותהליכים בחברה, כמו גם במתן כלים להבנה והשתלבות בחברה. תוכנית הלימודים בסוציולוגיה עוסקת בתרבות בה אנו חיים, המשפחה בעבר לעומת המשפחה הפוסט-מודרנית, השפעת הסביבה על עיצוב אישיותו וחייו של האדם לאורך חייו וכן הקבוצה החברתית כמרכיב חשוב בחיי הפרט והחברה.
כלכלה
לימודי הכלכלה מעניקים לתלמידים כלים להתמודד עם תהליכים כלכליים במציאות מורכבת ובעולם משתנה. כמו כן מגבירים ומטפחים מיומנויות בתהליכי בחירה בין חלופות וגיבוש עמדה מושכלת בכל הקשור למדיניות כלכלית וחברתית בנושאים כמו: אי שוויון ועוני, מחוללי צמיחה במשק, ומשמעות הצמיחה, כשלי שוק, תחרות משוכללת וקביעת מחירים, בניית תקציב מדינה, מדיניות סחר בינלאומי ומקומי, קביעת שערי חליפין ומסחר במט״ח, שוק הכסף ועוד.